A szekszárdi bor fő sajátsága a gyümölcsösség, a lágyság és a cizelláltság, mi e vonásoknak a megjelenítésére törekszünk a borainkban. Lényegi sajátság továbbá a nagyon bonyolult felületből, a számtalan völgyből-lejtőből-dűlőből fakadó sokféleség. Minden ilyen öböl másféle bort ad, amiből nagyon komplex borokat lehet összeállítani. Kulcskérdés továbbá a fajták kérdése. Nagyon szekszárdi a kadarka és a kékfrankos, melyek persze máshol is főszerepet játszhatnak, de sehol másutt nem jelennek meg ilyen meleg, fűszeres, gyümölcsös és bársonyos formában, mint Szekszárdon. Ahol a meszes lösz és a roppant meleg kontinentális klíma a merlot-nak és a cabernet franc-nak is ideális feltételeket biztosít, ők is nagyon jól érzik magukat itt és nagyon magas minőségű, ugyanakkor szekszárdias bort képesek adni. Végül Szekszárd a rozénak is kiapadhatatlan forrása, ebben a nagyon divatos könnyűműfajban a borvidék a középkategóriás tételek mellett világszínvonalú csúcsrozékra is képes. A Bodri Pincészet tehát mindenekelőtt örömet akar szerezni vidám és gyümölcsös fehér és vörös boraival a könnyed borok kedvelőinek, a nehezebb, mélyebb, titokzatosabb tételekkel pedig ki akarja fejezni a szekszárdi termőtájban rejlő komplexebb lehetőségeket is.