BODRI Optimus Étterem | +36 74 67 67 00 | H-CS és V:12:00-22:00 , P-SZ: 12:00-24:00

Csokoládé souffle

Csokoládé souffle

121A9993Hozzávalók (4 főre):

  • 100 g csokoládé
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 ml krémlikőr
  • 2 db egész tojás
  • 2 db tojás sárgája

 

A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra. A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk fel és botmixerrel alaposan keverjük el. A tojáshabhoz adjuk hozzá a lisztet és kevergetés közben, három egyenlő részletben a csokoládékrémet. Ha ez megvan, alaposan dolgozzuk el a masszát – a legjobb, ha a sütés előtti este tesszük mindezt. Öntsük a masszát kivajazott szuflé formákba és előmelegített sütőben 180°C-on süssük 12 percig.

 

Cabernet_Franc_Valogatas_Faluhely_palackBorajánló:

Ehhez a desszerthez a Faluhely-dűlőben termett, válogatott, kitűnő minőségű cabernet franc szőlőből készült válogatás borunkat ajánljuk. Erjesztése az egyik legmodernebb, speciálisan az ilyen tételek előállítására készíttetett Taucher-tartályunkban történik. A fermentáció után a bor 16 hónapig első töltésű kishordóban érlelődik. Ez egy nagyon barátságos, mégis komolyan elegáns, nagyon jól élvezhető bor. Illatában és ízében is a piros cseresznye, szilva és borsos fűszeresség uralkodik, szép érett tanninnal kiegészülve.

Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 
close-link
Kosár
There are no products in the cart!
Vásárlás folytatása
0