BODRI Optimus Étterem | +36 74 67 67 00 | H-CS és V:12:00-22:00 , P-SZ: 12:00-24:00

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, melyet egy önálló kis világnak tekinthetünk. Igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.

A 12 kupolás pincerendszerünk – amely elnyerte Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének titulusát – 300-400 ember kóstoltatására, az étterem pedig 70-80 ember kiszolgálására alkalmas egyidejűleg.

100 hektáros birtokunkon nem csupán bor- és gasztroélményeket kívánunk nyújtani a turistáknak, hanem a pihenni vágyókról sem feledkezünk meg. A “szőlőhegyi romantika” jegyében 25 vendégszobát hoztunk létre, amelyekben egyszerre 65 vendég pihenhet meg az estébe nyúló borozgatások után.

Boraink

Alap borok

Premium borok

A szekszárdi bor fő sajátsága a gyümölcsösség, a lágyság és a cizelláltság, mi e vonásoknak a megjelenítésére törekszünk a borainkban.

Lényegi sajátság továbbá a nagyon bonyolult felületből, a számtalan völgyből-lejtőből-dűlőből fakadó sokféleség. Minden ilyen öböl másféle bort ad, amiből nagyon komplex borokat lehet összeállítani. Kulcskérdés továbbá a fajták kérdése. Nagyon szekszárdi a kadarka és a kékfrankos, melyek persze máshol is főszerepet játszhatnak, de sehol másutt nem jelennek meg ilyen meleg, fűszeres, gyümölcsös és bársonyos formában, mint Szekszárdon. Ahol a meszes lösz és a roppant meleg kontinentális klíma a merlot-nak és a cabernet franc-nak is ideális feltételeket biztosít, ők is nagyon jól érzik magukat itt és nagyon magas minőségű, ugyanakkor szekszárdias bort képesek adni. Végül Szekszárd a rozénak is kiapadhatatlan forrása, ebben a nagyon divatos könnyűműfajban a borvidék a középkategóriás tételek mellett világszínvonalú csúcsrozékra is képes.

A Bodri Pincészet tehát mindenekelőtt örömet akar szerezni vidám és gyümölcsös fehér és vörös boraival a könnyed borok kedvelőinek, a nehezebb, mélyebb, titokzatosabb tételekkel pedig ki akarja fejezni a szekszárdi termőtájban rejlő komplexebb lehetőségeket is.

Webshopunkkal pedig lehetőséget nyújtunk, hogy Ön is örömet szerezhessen szeretteink, ismerőseinek, kollégáinak.

Újdonságaink

Bodri Birtok – élmények Faluhelyen

Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 
close-link
Kosár
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0