BODRI Optimus Étterem | +36 74 67 67 00 | H-CS és V:12:00-22:00 , P-SZ: 12:00-24:00

Marhapofa

Marhapofa

IMG_8536Hozzávalók:

  • marhapofa: 1,2
  • burgonya: 1
  • vaj: 0,15
  • koriander: 1 szál
  • cukkini: 0,1
  • füstölt sertés láb: 0,3
  • vargánya: 0,3
  • fokhagyma: 0,1
  • bazsalikom: 1 szál

 

Elkészítése:

36 órán keresztül 72 celsius fokon sous vide készítjük a marhapofát. Francia burgonyából pürét készítünk, vajjal, friss korianderrel és kevés, még roppanós, vajon átpirított cukkinivel. A raguhoz a füstölt sertés lábat megfőzzük, lecsontozzuk, a húst felkockázzuk és kevés barnamártással összefőzzük, melyhez egy kis vajat is adunk. Vargánya gombát pirítunk fokhagymával és bazsalikommal, ez is az étel mellé kerül a tálaláskor.

 

Borajánló:

Faluhely_Bikaver_Valogatas_Szekszard_palackEhhez a fogáshoz Bikavér Válogatás borunkat ajánljuk, mely a Faluhely-dűlőben terméskorlátozással termelt kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc és kadarka szőlők házasításából született. A héjon történő erjesztés után a a színlevek külön-külön kerültek részben első töltésű, közepes égetésű tölgyfahordókba, melyben egy évig érlelődtek. Házasításuk után további fél év érlelés, majd a palackozás következett.

Sűrű szövésű, mély, karakteres bor, mely élénk, zamatos gyümölcsösséget, finom fásságot, határozott fűszerességet rejt magában. Bársonyos és elegáns.

 

Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 
close-link
Kosár
There are no products in the cart!
Vásárlás folytatása
0