Optimus Étterem | +36 74 67 67 00 | H-CS és V:12:00-22:00 , P-SZ: 12:00-24:00

Étterem

Ekkora birtokhoz természetesen hozzátartozik a vendéglátás is. Kezdetben csak egyszerűbb ételeket kínáltunk a borok mellé a kóstolóteremben, majd 2013 tavaszán megnyitottuk az Optimus Éttermet, mely egy igen szép címet is magáénak tudhat. A mienk volt az első pincészetnél működő, állandó a’la carte konyhával és napi nyitva tartással üzemelő étterem a borvidéken.

Az évek során ezt búbos kemencében készült ételekkel, valamint grill- és látványkonyhával tettük még változatosabbá. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása. Kicsit megreformálva, kicsit modernizálva, de mindenképp a magyaros ételeken van a hangsúly. Májustól októberig a tradicionális kemencés- és grill ételeké a főszerep, míg a téli időszak a borvacsorák szezonja.

A korábban a szezonalitáshoz igazítva évente kétszer volt étlapváltás az étteremben, ettől az évtől azonban egy jubileumi, úgynevezett best of étlapot foghatnak kezükbe az idelátogatók. Az ötödik születésnapját ünneplő étterem eddigi 10 étlapjának 400 ételéből olyan válogatás készült, mely leginkább tükrözi a vendégek ízlését. A most kiválogatott hideg és meleg előételek, levesek, főételek és desszertek az alapján listázódtak, melyeket a legtöbbször kértek, legjobban szerettek az itt asztalhoz ülők. Ez most a szó legszorosabb értelmében véve a vendégek étlapja.

A bor és étel harmóniájára különös figyelmet fordítunk, így a Bodri borokhoz leginkább illeszkedő ételpárosítások kerülnek ki Makk Norbert séf kezei alól, aki a kezdetektől fogva erősíti csapatunkat, sőt az Optimus konyháját is ő tervezte meg az utolsó csavarig.

Törekszünk arra, hogy minél több saját terméket állítsunk elő, így mi főzzük be a szörpöket, a lekvárokat. Mindent, ami a birtokon megterem, felhasználunk a konyhán. A bodzaszörp, a csipkebogyó- és kökénylekvár, valamint a saját termesztésű fűszernövények mellett egy igazi különlegességgel is gazdagodott a birtokon belüli gasztrovonal. Tavaly ugyanis felfedeztünk egy szarvasgomba ültetvényt a birtok mellett elterülő erdőben, mely a génvizsgálat eredménye szerint egy igen értékes és különleges fehér szarvasgomba fajta, ami Magyarországon belül máshol nem található. Egész évben lehetőség van vezetővel kísért ültetvénybejárásokra, melyet egy szarvasgombás ebéddel vagy vacsorával fűszerezünk meg, amihez a Bodri Pincészet borait kínáljuk fogyasztásra.

Éttermünkben 40 fő foglalhat helyet, ezt a vendégszámot kinti teraszaink tovább bővítik. Konyhánknak akkora a kapacitása, hogy ha a rendezvényközpont teltházas, még akkor is ki tudja szolgálni az a’la carte vendégeit. Bár ebből adódóan a „színfalak mögött” komoly technikai felszereltség áll, az ide betérő vendégek mégis nyugodt, falusi közeggel találkozhatnak. A belső tereket a birtok hangulatához illő bútorok díszítik: 200 éves gerendából kialakított pult, kézműves lámpák, tölgyfa asztalok és székek.

Éttermi teraszok

Üvegfalú fűthető grill terasz 

Az Optimus Étterem előterében létrehozott grill teraszunkon 40 fő foglalhat helyet. Kialakítása teljes összhangot mutat az étterem stílusával. Tavaly beépítésre került, így már az év minden szakában kihasználhatjuk ezt a szép, rusztikus hangulatú étteremrészt is. Télen fűthető üvegtáblákkal, nyáron klimatizálással biztosítjuk a megfelelő hőmérsékletet. A tavaszi-nyári szezonban látványkonyhát is működtetünk, ahol búbos kemencében készült és grill ételekkel várjuk vendégeinket.

Disznóvágási látványterasz

Faluhely télen is csodálatos, hiszen kevés szebb dolog van a világon, mint a hófödte szőlősorok között barangolni. Vince nap alkalmából egy egész hétvégés,  disznóvágással egybekötött  dűlő- és pincetúrára is lehetőség van nálunk, mely igazi falusi hangulatot, nagyszüleinknél töltött gyerekkori disznóvágások emlékét idézi, kicsit modern köntösbe burkolva.

Roséterasz

A völgy aljában elhelyezkedő kis tó mellett létesített Roséterasz további kikapcsolódást kínál a vendégeknek. A nyári időszakban egy pohár roséfröccs, vagy a háromféle Bodri koktél kortyolgatása tovább fokozza a kellemes hangulatot. Sőt, a pazar környezet miatt az egyik legkedveltebb esküvői helyszínünk is. 120 négyzetméteres, 100 fő befogadására alkalmas teraszunkat fakorláttal vettük körül és Erdélyből származó berendezési tárgyakkal, színes párnákkal tettük még hangulatosabbá.

Optimus Kávéterasz

Az étterem mellett kávéteraszt alakítottunk ki, ahol vendégeink a tópartra nyíló kilátásban gyönyörködve kifejezetten a névadó borhoz komponált kávéval fejezhetik be az étkezést. Az Optimus Lucky Cap blendet — mely leginkább a bor gyümölcsös, szilvalekváros jellemzőire igyekszik reflektálni — Tóth Sándor barista vezetésével egy kisebb “fejlesztő csapat” alakította és választotta ki, melyet 2010 óta kóstolhatnak a birtokra látogatók.

Sátras terasz

A Nagypince főbejárata előtti területen található 50 négyzetméteres Sátras teraszunk, ahol 40 fő foglalhat helyet. Innen is pazar kilátás nyílik a tóra és a faluhelyi völgyre, így baráti borozgatásokhoz ideális helyszínt biztosít.

Panoráma terasz

A tó hátsó végénél egy 130 négyzetméteres, 100-150 fős, színpaddal megemelt, fedett Panoráma teraszt létesítettünk, mely esküvői szertartások, koncertek, családi és baráti rendezvények kedvelt helyszíne lett az idők folyamán.

Optimus Éttermünk nyitva tartása:

Hétfőtől csütörtökig és vasárnap: 12:00- 22:00
A konyha az étterem zárását megelőző egy órával zár.
Pénteken és szombaton: 12:00- 24:00
A konyha az étterem zárását megelőző másfél órával zár.

Séfünk és csapata a magyar konyha sokszínűségét bemutatva, a nemzetközi színvonalnak megfelelve, magas minőségben készíti el az ételeket.

10 fő feletti rendezvényeknél kérjen ajánlatot elérhetőségeink egyikén!
Ajánlatkérés: vendeglatas@bodribor.hu vagy + 36 74 67 67 00

Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Kosár
There are no products in the cart!
Total
Ft
Continue Shopping