A füstölt császár szalonnát megpirítjuk, majd cikkekre vágott vöröshagymát dobunk rá. Amikor a hagyma aranysárga lesz, akkor beletesszük a serpenyőbe a csíkokra szeletelt hátszínt is. Pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a “jancsili” szószt, sózzuk, kevés fokhagymával ízesítjük. Külön edényben bő zsírban ropogósra sütjük a kockákra vágott burgonyát. Tálalás előtt összekeverjük a húst és a köretet.
Borajánló:
A Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készítettük, a szekszárdi hagyományoknak megfelelően kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és kadarka házasítása. Rubinszínű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a kékfrankos meggyessége, sőt a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik. Vidám és tökéletesen harmonikus, intenzív bor, 16-18°C fokon kemény sajtok, egy jó brassói vagy erdei gyümölcs és barna mártással készült vadak és marha húsok kísérője.