Optimus Étterem | +36 74 67 67 00 | H-CS és V:12:00-22:00 , P-SZ: 12:00-24:00

Serpenyős hátszín csíkok “jancsilivel” és ropogós burgonyakockákkal

Serpenyős hátszín csíkok “jancsilivel” és ropogós burgonyakockákkal

A füstölt császár szalonnát megpirítjuk, majd cikkekre vágott vöröshagymát dobunk rá. Amikor a hagyma aranysárga lesz, akkor beletesszük a serpenyőbe a csíkokra szeletelt hátszínt is. Pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a “jancsili” szószt, sózzuk, kevés fokhagymával ízesítjük. Külön edényben bő zsírban ropogósra sütjük a kockákra vágott burgonyát. Tálalás előtt összekeverjük a húst és a köretet.

Borajánló:

170831 Furmint Photo Bodri1211A Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készítettük, a szekszárdi hagyományoknak megfelelően kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és kadarka házasítása. Rubinszínű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a kékfrankos meggyessége, sőt a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik. Vidám és tökéletesen harmonikus, intenzív bor, 16-18°C fokon kemény sajtok, egy jó brassói vagy erdei gyümölcs és barna mártással készült vadak és marha húsok kísérője.

Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Kosár
jelenleg üres a kosara!
Összesen
Ft
Vásárlás folytatása