BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Kacsa trilógia

Kacsa trilógia

Konyhánk irányvonala egy mondatba foglalva, hogy ” kompromisszumok nélkül”. Itt gondolunk a kitűnő helyi alapanyagokra, a precíz technológiákra és a megváltoztathatatlan egyedi receptúrákra.

Brillat-Savarin írja: ” Az asztal örömeit mindegyik életkorban, minden társadalmi helyzetben, minden országban és mindennap lehet élvezni, ez az élvezet társa lehet minden egyéb gyönyörűségünknek s az utolsó,mely megmarad és vigasztal akkor, mikor a többi örömünket már elvesztettük. „

E gondolat tükrében kínáljuk ételeinket és kitűnő borainkat.

Kacsa trilógia: rétes tésztában sütött konfitált kacsacomb, rozéra sült kacsamell szegfűborssal fűszerezve és grillezett kacsamáj

Elkészítés: 

111DSC_7087A kacsamellet formázzuk, olíva olajat öntünk rá, fűszerezzük rozmaringgal, szegfűborssal és vákuum zacskóba tesszük. A vákuumozás után 78 °C – on 25 percet hőkezeljük. Sokkoló hűtés után bőrét beirdalva serpenyőben kérget sütünk rá. Pihentetés után szeleteljük és tálaljuk.

A kacsacombot szintén vákuumozzuk és 78 °C- on 6 órát konfitáljuk. Ezután a csontot eltávolítjuk, a felső comb részt formázzuk. Egy rész csirke mellet, egy rész tejszínnel, sóval, borssal pépesítünk. Ezt a FARCE- t a réteslapra kenjük egyenletesen körülbelül 1 cm vastagságban. Erre helyezzük a combot és felgöngyöljük. A réteslap külsejét tojássárgájával megkenjük és közép meleg sütőben ropogósra sütjük.

A kacsamájat tisztítjuk, egy órára kevés kadarkát ráöntve a hűtőben pácoljuk. A borból kivéve alaposan letörölgetjük és serpenyőben hirtelen megsütjük. Ezután előmelegített sütőben pár percet kihúzatjuk.

Az elkészített ételeket vajon pirított burgonyával és baconbe göngyölt zöldbab köteggel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván Makk Norbert mesterszakács és csapata!

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0