BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Márton napján liba gágog…

Márton napján liba gágog…

IMG_6229“Novemberben, Márton napján liba gágog, ég a kályhán, aki libát nem eszik, egész évben éhezik.”- tartja a mondás, mi pedig idén is igyekeztük bebiztosítani magunkat, hiszen november 11-én és 18-án megültük eme jeles napot pincészetünknél, és remek újborokkal koccintottunk a toursi püspök egészségére – no és persze a magunkéra.

Makk Norbi ismét kitett magáért libaságok tekintetében, ha már csak a hideg előéteket vesszük számításba, olyan nyalánkságok kerültek a tányérunkra, mint libamájpástétommal töltött kosárkák birsalmasajttal vagy cézár saláta füstölt libamellel és szürkeharcsával. Természetesen idén sem maradhatott el a tradicionális libatepertő, melyet savanyított zöldségekkel bolondított meg.

IMG_6233Levesek tekintetében idén is kétféle variációban kerültek fazékba a szárnyasok: a lúd erőleves zöldség concassét rejtett, míg az erdei gombakrémlevesben libazúza mártózott meg. Főételek tekintetében résen kellett lenni, hiszen ötféle, nem is akármilyen ételkreációk vártak bennünket. A libacombot választhattuk “csak” sütve kardamomomos bodzamártásal és zölddiós rizzsel, vagy konfitálva, melyhez pékné burgonya és szegfűszeges párolt fehérkáposzta volt a kísérő. De a melle is kétféle változatban kerülhetett a tányérunkra: rókagombás lecsóval és paprikás nudlival tálalva, avagy sólettel és fürjtojással kísérve. Mindezt pedig megkoronázhattuk egy szarvasgombás libavadassal és Pick szalámis szalvétagombóccal.

Aki pedig bírta szusszal, gesztenyés csokikockával és must sabayonnal megbolondított aranygaluskával tehetett pontot a libaságok hosszú sorára.

IMG_6232Közben, előtte és utána pedig természetesen újborok követték egymást a poharainkban, hiszen a hiedelem szerint “a bornak Márton a bírója”, így bemutatkozott a frissen lepalackozott Gúnár, Rozi és Sauvignon Blanc is. Az idei reményteljes évjáratból pedig érdemes volt kortyolgatni. A vörös házasítás könnyed, gyümölcsös, egyszerű tanninokkal, a Rozi friss, üde, epres-málnás, roppanós, ahogy tőle már megszokhattuk, a Sauvignon Blanc pedig könnyed, friss, határozott savakkal, bodza, zöldalma és citrom jegyeket mutató lendületes bor.

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0