BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Kékfrankos Toros Bortúra másodszor

Kékfrankos Toros Bortúra másodszor

2019. február 9-én, szombaton, 11-18 óráig, második évben kerül megrendezésre a Kékfrankos Toros Bortúra, Szekszárd déli részén található 3 pincészet összefogásával.

A gyalogtúrás kóstolók nagy népszerűségnek örvendenek a borvidéken, a borászoknak pedig egy régen dédelgetett álma valósul meg ezzel a téli bortúrával, melyet a Bodri, a Takler és a Fritz Pincészet hívott életre. Mind a 3 pincészet vendégül lát egy szekszárdi „Év borásza” pincészetet és egy „kis” pincét.

A Takler Borbirtoknál a Sebestyén Pince és a Neiner Családi Pince, a Fritz Pincészetnél Dúzsi Tamás és a Hetényi Pincészet, míg nálunk, Faluhelyen a Vesztergombi Pince, valamint a Prantner Pince vendégeskedik.

A poharakba a borvidék egyik emblematikus bora, a kékfrankos kerül, és mivel mindegyik pincészet 2-2 vendégpincét lát vendégül, így lehetővé válik, hogy a borászok bemutassák a fajta rendkívüli sokszínűségét.

Pincészetünk 30 hektár Kékfrankossal rendelkezik a Faluhely-dűlőben, a Gurovica-dűlőben, a Csötönyi-völgyben, Gesztenyésben, valamint a bátaszéki Középhegyen és Svábhegyen.

Az egyik legfontosabb fajtánk a Kékfrankos, mivel kiváló rozék készülnek belőle, elsőrendű alapanyag a bázisborokhoz, jól házasítható és komplex, így koncentrált prémium termékek készítésére is alkalmas. Bársonyossága, fűszerezettsége, a fajtára jellemző intenzív illata bizonyítja, hogy a kékfrankos különleges minőséggel hálálja meg a nagyszerű termőhelyet. Jól tükrözi-közvetíti a terroirt, nagy lehetőségek rejlenek benne. A megfelelő terméskorlátozással feldolgozott szőlő, a kifogástalan erjesztési körülmények és a jó hordóválasztás igazi különlegességet eredményez. Többek között ezért is áll a Bodri Pincészet fajtaszerkezetének centrumában ez a ma már hungarikumnak tekinthető fajta, melynek borvidéki fejlődését a Bodri birtokon évente megrendezett kékfrankos fajtakóstolókon szoktuk elemezni.

A túrán kínált boraink: 

Szekszárdi Kékfrankos:

Igazi klasszikus, jó ivású kékfrankos, meggyes illat- és ízjegyekkel. Hosszú utóízében is intenzív gyümölcsösséget érezni. Fogyasztását 14-16 °C fokon ajánljuk a hét minden napjára. Remek kísérője lehet egy jó gulyáslevesnek, székelykáposztának vagy könnyebb grill ételeknek.

Szekszárdi Kékfrankos Válogatás „Faluhely“:

Csodálatosan mély rubin szín, meggyes, szedres illat és krémes ízvilág jellemzi borunkat, illatban-ízben vaníliás-konyakos felhangokkal. 16-18 °C fokon juhtúrós ételekhez, egy jó kis brassóihoz, rántott májhoz vagy rakott krumplihoz eszményi társnak ígérkezik.

Téli túra lévén az évszaknak megfelelő, helyi alapanyagokból készült disznótoros ételeket kínálunk – így a Takler Borbirtoknál resztelt sertésmájat, főtt burgonyával, ropogós házi kenyérrel és savanyúsággal, a Fritz Pincészetnél hideg vegyes disznótoros ízelítőt, míg nálunk vaddisznótorost fogyaszthatnak a vendégek.

A rendezvényhez kapcsolódóan szombat este hét órától éjfélig a Bodri Pincészet és a Fritz Pincészet borokkal, étellel, zenével várják a borturistákat. A programhoz a résztvevők ingyenesen csatlakozhatnak, de a fogyasztást a túra ára nem tartalmazza, valamint a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

További információk: www.kekfrankostoros.hu

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0