BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Serpenyős hátszín csíkok "jancsilivel" és ropogós burgonyakockákkal

Serpenyős hátszín csíkok "jancsilivel" és ropogós burgonyakockákkal

A füstölt császár szalonnát megpirítjuk, majd cikkekre vágott vöröshagymát dobunk rá. Amikor a hagyma aranysárga lesz, akkor beletesszük a serpenyőbe a csíkokra szeletelt hátszínt is. Pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a “jancsili” szószt, sózzuk, kevés fokhagymával ízesítjük. Külön edényben bő zsírban ropogósra sütjük a kockákra vágott burgonyát. Tálalás előtt összekeverjük a húst és a köretet.
Borajánló:
170831 Furmint Photo Bodri1211A Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készítettük, a szekszárdi hagyományoknak megfelelően kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és kadarka házasítása. Rubinszínű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a kékfrankos meggyessége, sőt a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik. Vidám és tökéletesen harmonikus, intenzív bor, 16-18°C fokon kemény sajtok, egy jó brassói vagy erdei gyümölcs és barna mártással készült vadak és marha húsok kísérője.

Serpenyős hátszín csíkok "jancsilivel" és ropogós burgonyakockákkal

A füstölt császár szalonnát megpirítjuk, majd cikkekre vágott vöröshagymát dobunk rá. Amikor a hagyma aranysárga lesz, akkor beletesszük a serpenyőbe a csíkokra szeletelt hátszínt is. Pár percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a “jancsili” szószt, sózzuk, kevés fokhagymával ízesítjük. Külön edényben bő zsírban ropogósra sütjük a kockákra vágott burgonyát. Tálalás előtt összekeverjük a húst és a köretet.
Borajánló:
170831 Furmint Photo Bodri1211A Faluhely- és a Gurovica-dűlőkből származó alapborokból készítettük, a szekszárdi hagyományoknak megfelelően kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és kadarka házasítása. Rubinszínű, koncentrált, mégis eleven bor, ízképében a kékfrankos meggyessége, sőt a meggymag aromája uralkodik, az üde gyümölcsösséget finom csokoládés felhangok kísérik. Vidám és tökéletesen harmonikus, intenzív bor, 16-18°C fokon kemény sajtok, egy jó brassói vagy erdei gyümölcs és barna mártással készült vadak és marha húsok kísérője.

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0