BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00
Hozzávalók: sertésszűz, szeletelt bacon szalonna, fokhagyma, Erős Pista, só, cukkini, padlizsán, gomba, koktélparadicsom, lilahagyma, balzsamecet, kakukkfű
Elkészítése:
A sertészűzet hosszában megnyitjuk és kiklopfoljuk. A felületét megkenjük Erős Pistával és zúzott fokhagymával. Befedjük a szalonnával, felgöngyöljük, majd 3-4 cm-es csigákat vágunk belőle. A vágási felületére fordítva a tekercseket nyársra vagy hurkapálcára szúrjuk. Felhevített serpenyőben, esetleg rostlapon, nyáron grillen megsütjük.
A zöldségeket rusztikusan feldaraboljuk, majd magas hőmérsékleten megpirítjuk. A végén megsózzuk, és kevés balzsamecettel meglocsoljuk. Tálaláskor a zöldségeket a tányérra halmozzuk, a tetejére helyezzük a nyársat, végül meglocsoljuk a keletkezett pecsenyelével.
Borajánlat:
Ehhez a fogáshoz Faluhely QV-nket ajánljuk, mely kékfrankos, merlot és cabernet fajták házasítása. A minőségi hordókban való érlelés kiváló vörösbort eredményezett. Nagytestű, de leginkább az elegancia sugárzik a pohárból. Vaníliás, édeskés, fűszeres illata elvarázsol, míg bársonyos íze érett fekete bogyós gyümölcsöket idéz.
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "RENDBEN" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.