BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Roséüzem

Az üzem technológiai kialakítása során azt tartottuk szem előtt, hogy az itt készülő borok – könnyű vörösök, rozék, fehérek-, feldolgozása a lehető leggyorsabban megtörténhessen, hiszen az ilyen típusú boroknál az elsődleges cél, hogy a szőlőből származó aromákat maximálisan megtartsuk.

Szüret után

Mind a szőlő feldolgozása, mind az erjesztés irányított körülmények között történik. Tartályaink az egész oldalukon, hosszan elnyújtott dupla szigeteléssel rendelkeznek, ezáltal nagyobb felületen kapják és hosszabban megtartják a hőmérsékletet. A tartályokban a védőgáz rendszer működik, nagy teljesítményű hőmérséklet szabályozási lehetőséggel. Mivel a must rövid utakon mozog, így az oxigénnel való érintkezést radikálisan le tudjuk szorítani.

Nagyon modern és jól működő hidraulikás garatunk van, így a szőlőt finom behajtással tudjuk a bogyózóba tenni. Ennek köszönhetően a szőlőszemekkel nem történhet semmi, ami idejekorán összetörné őket. A bogyózónkat a szokványos módon vezéreljük – el tudjuk dönteni, hogy roppantjuk-e a bogyókat vagy sem.

Préseink

A legmodernebb pneumatikus prések, amelyek zárt rendszerben kíméletes préselést tudnak végrehajtani. Védőgázok segítségével itt is abszolút oxigénmentesen tud történik a préselés.

Természetesen a prémium területeink esetében nem, de hosszútávon arra készülünk – és így is lett kialakítva az üzem -, hogyha gépi szüretekre kerülne a sor, annak a feldolgozása ezen a vonalon tökéletesen működjön. Bizonyos esetekben a fehér és a rozéboroknál a gépi szüret hálásabb tud lenni, mert a kézi szürettel ellentétben sokkal korábban, sokkal gyorsabban le lehet szedni a szőlőt, ami szintén elősegíti a gyors feldolgozást.

Az üzem

Már megépülésénél figyeltünk arra, hogy a palackozást is biztonságosabban és jobban tudjuk kiszolgálni, nagyobb kapacitással és minél kevesebb bormozgatással dolgozzunk. A helyiségek közel vannak egymáshoz, a kész bortól a letöltésig kis útvonalon, oxigénbevitel minimalizálásával mozognak a borok a félautomata gépsoron, hiszen ez nem csak a szüretkor fontos, hanem bizonyos borok esetében a teljes élettartamig.

Érlelés, tárolás

A palackérlelést nem igénylő borokat, amik csavarzárral vannak lezárva, azonnal címkézzük. Tárolásuk egy erre kialakított, temperált készáru raktárban történik, ami szintén az üzem egyik része és onnan folyik a kiszállítás is.

A parafa dugós borok esetében elfektetés előtt illik 24 órát állva tartani őket a megfolyás és a tökéletes palackba történő illeszkedés végett. Ezt követően az érlelésre szánt borok fémketrecekbe kerülnek, és a pincében helyezzük el őket további érlelésre. A gépsorunk egyébként alkalmas arra is, hogy a lepalackozott, érlelt borok külső mosását is végrehajtsa a címkézés előtt, hiszen ilyenkor előfordulhat koszosodás, porosodás.

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0