BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00
Tudj többet a borról! – Bor képzés a Bolygó Hollandival, a Bodri Birtokon!
Hat hetes, igazán nívós képzés a magyarországi borokról, borkultúráról és boretikettről.
Helyszín: Bodri Pincészet, SZEKSZÁRD GPS: 46.3288699, 18.6655974
Tanfolyam ára: 120 000 Ft (részletfizetés lehetséges).
Az ár tartalmazza az oktatási díjat, 70 féle bor és pezsgő kóstolását, látogatást a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.
A tanfolyam kezdete: 2022. október 18., kedd
A tanfolyamra a hallgatók 60 000 Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.
Oktatás időpontja: Hetente 1 alkalom 17.00–21.00 HOLLANDI GÁBOR: +36-20 392-0861
TEMATIKA
1. Bevezető a borok világába
október 18., kedd | 17:00–21:00
Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata és ízhatása) | Borbírálat lépései, borok elemzése | Magyarország borvidékei | Borkategóriák, Hungaricumok, termékismeret | Kóstolás, elemzés, bírálat
2. A fehérszőlő fajtái
október 24., hétfő | 17:00–21:00 4
Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták) | Fehérbor készítésének technológiája | Minőségi elvárások, borbetegségek | Kóstolás, elemzés, bírálat
3. A Pezsgő története és készítése
november 7., hétfő
Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban XXII. ker. Budafok, Anna utca 5–7. | A pezsgő története, készítése, fajtái | Champagne, habzóbor, gyöngyözőbor | Szervírozási mód 4 Kóstolás, elemzés, bírálat
4. A kékszőlő fajtái
november 14., hétfő | 17:00–21:00
A bor és egészség a mai tudomány szemével | Vörösbor szőlőfajtái | Vörösbor készítésének technológiája | Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé | Kóstolás, elemzés, bírálat
5. Tokaji borvidék
november 21., hétfő | 17:00–21:00
Tokaji borvidék bemutatása | Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai | Tokaji borkülönlegességek | Kóstolás, elemzés, bírálat
6. Pálinka, mint Hungaricum
Gyakorlati oktatás 2022. november 29., hétfő | 17:00–21:00
Pálinka készítése, fajtái, szervírozási módja | Betekintés a magyar és nemzetközi gasztrónomiába | A borok kiszerelése és felszolgálása | Borok és ételek párosítása | Pohárismeret | Kóstolás, elemzés, bírálat
7. Vizsga
december 5., hétfő | 17:00–21:00 | Elmélet | Gyakorlat
OKTATÓINK ÉS A VIZSGABIZOTTSÁG TAGJAI:
Dr. Botos Ernő | Címzetes Egyetemi Tanár, Tanszékvezető, Tudományos Főmunkatárs
Dr. Konkoly Mihaly | Borszakíró, borász és boroktató
Dr. Hajdú Edit | A Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa
Árvay János | Főborász, az év bortelmelője 2003; Árvay Pincészet tulajdonosa
Quirin Károly | Törley Pezsgőpincészet Kft., pezsgőmester;
Hollandi Gábor | Head Sommelier, a Bolygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa
ÉRDEKLŐDÉS ÉS JELENTKEZÉS:
Hollandi Gábor: +36-20 392-0861, gaborhollandi@gmail.com, www.bolygohollandi.hu FELNŐTTKÉPZÉSI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000911/2014/D001
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "RENDBEN" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.