BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

Tudj többet a borról! – Bor képzés a Bolygó Hollandival, a Bodri Birtokon!

Tudj többet a borról! – Bor képzés a Bolygó Hollandival, a Bodri Birtokon!

Tudj többet a borról! – Bor képzés a Bolygó Hollandival, a Bodri Birtokon!

Hat hetes, igazán nívós képzés a magyarországi borokról, borkultúráról és boretikettről.

Helyszín: Bodri Pincészet, SZEKSZÁRD GPS: 46.3288699, 18.6655974

Tanfolyam ára: 120 000 Ft (részletfizetés lehetséges).

Az ár tartalmazza az oktatási díjat, 70 féle bor és pezsgő kóstolását, látogatást a Törley pezsgőgyárban, az oktatási segédjegyzetet és a vizsgadíjat.

A tanfolyam kezdete: 2022. október 18., kedd

A tanfolyamra a hallgatók 60 000 Ft befizetésével regisztrálhatják magukat.

Oktatás időpontja: Hetente 1 alkalom 17.00–21.00 HOLLANDI GÁBOR: +36-20 392-0861

TEMATIKA

1. Bevezető a borok világába

október 18., kedd | 17:00–21:00

Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata és ízhatása) | Borbírálat lépései, borok elemzése | Magyarország borvidékei | Borkategóriák, Hungaricumok, termékismeret | Kóstolás, elemzés, bírálat

2. A fehérszőlő fajtái

október 24., hétfő | 17:00–21:00 4

Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták) | Fehérbor készítésének technológiája | Minőségi elvárások, borbetegségek | Kóstolás, elemzés, bírálat

3. A Pezsgő története és készítése

november 7., hétfő

Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban XXII. ker. Budafok, Anna utca 5–7. | A pezsgő története, készítése, fajtái | Champagne, habzóbor, gyöngyözőbor | Szervírozási mód 4 Kóstolás, elemzés, bírálat

4. A kékszőlő fajtái

november 14., hétfő | 17:00–21:00

A bor és egészség a mai tudomány szemével | Vörösbor szőlőfajtái | Vörösbor készítésének technológiája | Vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé | Kóstolás, elemzés, bírálat

5. Tokaji borvidék

november 21., hétfő | 17:00–21:00

Tokaji borvidék bemutatása | Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai | Tokaji borkülönlegességek | Kóstolás, elemzés, bírálat

6. Pálinka, mint Hungaricum

Gyakorlati oktatás 2022. november 29., hétfő | 17:00–21:00

Pálinka készítése, fajtái, szervírozási módja | Betekintés a magyar és nemzetközi gasztrónomiába | A borok kiszerelése és felszolgálása | Borok és ételek párosítása | Pohárismeret | Kóstolás, elemzés, bírálat

7. Vizsga

december 5., hétfő | 17:00–21:00 | Elmélet | Gyakorlat

OKTATÓINK ÉS A VIZSGABIZOTTSÁG TAGJAI:

Dr. Botos Ernő | Címzetes Egyetemi Tanár, Tanszékvezető, Tudományos Főmunkatárs

Dr. Konkoly Mihaly | Borszakíró, borász és boroktató

Dr. Hajdú Edit | A Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Tudományos Főmunkatársa

Árvay János | Főborász, az év bortelmelője 2003; Árvay Pincészet tulajdonosa

Quirin Károly | Törley Pezsgőpincészet Kft., pezsgőmester;

Hollandi Gábor | Head Sommelier, a Bolygó Hollandi Borismereti Képzés Tulajdonosa

ÉRDEKLŐDÉS ÉS JELENTKEZÉS:

Hollandi Gábor: +36-20 392-0861, gaborhollandi@gmail.com, www.bolygohollandi.hu FELNŐTTKÉPZÉSI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000911/2014/D001

 

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0