Optimus Étterem | bodribor.hu

Ekkora birtokhoz természetesen hozzátartozik a vendéglátás is. Kezdetben csak egyszerűbb ételeket kínáltunk a borok mellé a kóstolóteremben, majd 2013-ban megnyitottuk az Optimus Éttermet. A birtok hangulatához illő bútorok díszítik a belső tereket: 200 éves gerendából kialakított pult, kézműves lámpák, tölgyfa asztalok és székek. Az éttermet több száz éves csipkefüggönyök és ehhez sítéusosan illeszkedő csipketerítők öltöztetik fel. Amíg várnak a következő fogásra, addig sem kell unatkozniuk, hiszen kalandozhatnak a Bodri család több generáción átívelő, a családtagok szorgos munkáját megörökítő képek sokasága között. 

Éttermünkben a’la carte étkeztetés folyik, melyet búbos kemencében készült ételekkel, valamint grill- és látványkonyhával teszünk még változatosabbá. A fő irányvonal a magyar konyha sokszínűségének bemutatása. Kicsit megreformálva, kicsit modernizálva, de mindenképp a magyaros ételeken van a hangsúly. 


A májustól októberig tartó időszak a tradicionális kemencés- és grill ételek szezonja, míg a téli szezon a borvacsorák időszaka. A bor és étel harmóniájára különös figyelmet fordítunk, így a Bodri-borokhoz leginkább illeszkedő ételpárosítások kerülnek ki Makk Norbert séf kezei alól. Törekszünk arra, hogy minél több saját terméket állítsunk elő, így mi főzzük be a szörpöket, a lekvárokat. Mindent, ami a birtokon megterem, felhasználunk a konyhán. A bodzaszörp, a csipkebogyó- és kökénylekvár, valamint a saját termesztésű fűszernövények mellett egy igazi különlegességgel is gazdagodott a birtokon belüli gasztrovonal. Tavaly ugyanis felfedeztünk egy szarvasgomba ültetvényt a birtok mellett elterülő erdőben, mely a génvizsgálat eredménye szerint egy igen értékes és különleges fehér szarvasgomba fajta, mely Magyarországon belül máshol nem található. Egész évben lehetőség van vezetővel kísért ültetvénybejárásokra, melyet egy szarvasgombás ebéddel vagy vacsorával fűszerezünk meg, amihez a Bodri Pincészet borait kínáljuk fogyasztásra. 

 

Éttermünk kapacitása 40 fő, ezt a vendégszámot kinti teraszaink tovább bővítik. 


 

Grill terasz 

 

Az Optimus Étterem előterében létrehozott grill teraszunk tudatos tervezés eredménye. Mind a teteje, mind a kerítése rusztikusan kidolgozott faszerkezetekből áll, mely teljes összhangot mutat az étterem stílusával. Télen is fűthető teraszunkon 40 fő foglalhat helyet. Tavaszi-nyári szezonban itt látványkonyhát működtetünk, ahol búbos kemencében készült és grill ételekkel várjuk vendégeinket.

 

Optimus Kávéterasz

 

Az étterem mellett kávéteraszt alakítottunk ki, ahol vendégeink a tópartra nyíló kilátásban gyönyörködve kifejezetten a névadó borhoz komponált kávéval fejezhetik be az étkezést.   

 

Az Optimus Lucky Cap blendet - mely leginkább a bor gyümölcsös, szilvalekváros jellemzőire igyekszik reflektálni - Tóth Sándor barista vezetésével egy kisebb “fejlesztő csapat” alakította és választotta ki, melyet 2010 óta kóstolhatnak a birtokra látogatók.

 

Roséterasz

 

A völgy aljában elhelyezkedő kis tó mellett létesített Roséterasz további kikapcsolódást kínál a vendégeknek, hiszen a nyári időszakban egy pohár roséfröccs, vagy a kifejezetten a Bodri borokhoz komponált háromféle koktél kortyolgatása tovább fokozza a kellemes hangulatot. 120 négyzetméteres, 60 fő befogadására alkalmas teraszunkat fakorláttal vettük körül és Erdélyből származó berendezési tárgyakkal, színes párnákkal tettük még hangulatosabbá. 

 

Panoráma terasz

 

A tó hátsó végénél egy 130 négyzetméteres, 100-150 fős színpaddal megemelt, fedett Panoráma teraszt létesítettünk, mely esküvői szertartások, koncertek, családi és baráti rendezvények kedvelt helyszíne lett az idők folyamán.

 

Sátras terasz 

 

A Nagypince főbejárata előtti területen található 50 négyzetméteres Sátras teraszunk, ahol 40 fő foglalhat helyet.

 

Disznóvágási lányterasz 


Faluhely télen is csodálatos, hiszen kevés szebb dolog van a világon, mint a hófödte szőlősorok között barangolni. Vince nap alkalmából egy egész hétvégés,  disznóvágással egybekötött  dűlő- és pincetúrára is lehetőség van nálunk, mely igazi falusi hangulatot, nagyszüleinknél töltött gyerekkori disznóvágások emlékét idézi, kicsit modern köntösbe burkolva. 


 


Optimus Éttermünk nyitva tartása:
 

  •  Hétfőtől csütörtökig és vasárnap: 12:00- 22:00
    A konyha az étterem zárását megelőző egy órával zár.

 

  • Pénteken és szombaton: 12:00- 24:00
    A konyha az étterem zárását megelőző másfél órával zár.

Séfünk és csapata a magyar konyha sokszínűségét bemutatva, a nemzetközi színvonalnak megfelelve, magas minőségben készíti el az ételeket.


10 fő feletti rendezvényeknél kérjen ajánlatot elérhetőségeink egyikén.

Ajánlatkérés: vendeglatas@bodribor.hu 74/67 67 00