BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00
Hozzávalók (4 adag):
40 dkg sushi rizs, 1 teáskanál rizsecet, csipetnyi cukor, csipetnyi só, 4 db nori algalap, mangalica sonka, mangalica kolbász, lilahagyma, kaliforniai paprika, pácolt gyömbér
Elkészítése:
A sushi rizst hagyományos úton rizsecettel, kevés cukorral, sóval megfőzzük. Amikor kihűlt, bambusztekerő segítségével feltekerjük a nori algalappal és a kívánt alapanyagokkal együtt. Édes chilit és szójaszószt kínálunk mellé.
Hozzávalók (4 adag): 1 kg vargánya, 3 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 szál bazsalikom, 4-5 db koktélparadicsom
A kenyérhez: 15 dkg füstölt sonka, krémsajt, 4 szelet toast kenyér, 3 db tojás
Elkészítése:
A vargányát megmossuk. A tojásfehérjét kissé felverjük. A fazékban rádobjuk a gombát, fokhagymát, bazsalikomot, 5-6 koktélparadicsomot. Lassú tűzön szép lassan felforraljuk, sózzuk. Forrástól számítva 1 órán keresztül főzzük, majd szűrőruha segítségével óvatosan leszűrjük.
A füstölt sonkát ledaráljuk vagy konyhai robotgéppel falaprítjuk, kevés krémsajtot teszünk hozzá, hogy kenhető legyen. A toastkenyereket megkenjük ezzel a krémmel és összetapasztjuk őket. Felvert egész tojásba mártjuk, és serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük.
Hozzávalók: borjúláb, bacon szalonna, érlelt kecskesajt
Elkészítése:
A borjúlábakat megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük. Hűtjük, a benne lévő csontokat, porcokat eltávolítjuk. Szeletelt bacon szalonnát fektetünk egymás mellé, erre tesszük a kicsontozott borjúlábat. A kemény kecskesajtot lereszeljük, ebből teszünk a rolád közepébe. Felgöngyöljük, bepanírozzuk. Serpenyőben minden oldalát aranysárgára sütjük. Fokhagymás majonézzel és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "RENDBEN" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.