BODRI Optimus Étterem: +36 74 67 67 00 | +36 20 321 39 19 Nyitva H-CS és V:12:00-22:00, P-Sz:12:00-24:00

A BODRI BIRTOKOT EGY CSALÁDI VÁLLALKOZÁS HÍVTA ÉLETRE, DE A PINCÉSZET MÉRETE ÉS A FELADATOK ÖSSZETETTSÉGE MIATT, MA MÁR NEMCSAK A CSALÁDTAGOK DOLGOZNAK BODRIÉKNÁL. A CSALÁDIAS HANGULAT ÉS KÖRNYEZET AZONBAN MIT SEM VÁLTOZOTT!

ID. BODRI ISTVÁN ÉS KATI NÉNI – Bodri Papa és Bodri mama

Id. Bodri István, Pista bácsi igazi emblematikus személyisége a pincészetnek. Feleségével, Kati nénivel – ha az időjárás is engedi -, minden nap kint vannak a szőlőben. Van saját telepítésű szőlőjük is: Kékfrankos, Rizlingszilváni, Kadarka és Chardonnay terem a 3,5 hektáron és természetesen minden évben saját boruk is készül. Amikor fia, ifjabb Bodit István belekezdett a birtok kiépítésébe, az egész család támogatta. Bodri Papának nem volt ismeretlen Faluhely: “Ebben a völgyben nőttem fel, Csatáron. Minden utat ismerek itt, hiszen gyerekkoromban az volt a dolgom, hogy a tehenünket minden reggel és este kivezettem legelni. Amikor fiatal voltam, 800-1000 öles parcellákban szántó és szőlő volt ezen a területen. Esténként nagyon nagy volt a sötétség, és azoknak, akik itt kint laktak puskájuk volt. Azt mondták, hogy amíg be nem sötétedik az iskolás gyerektől is félnek, de ha besötétedik, az Istenen kívül senkitől se félnek. Amikor István megemlítette, hogy itt Faluhelyen akar szőlőt telepíteni, mondtam neki, hogy ez nagy munka lesz.”

DR. BODRI ISTVÁN – Tulajdonos

A családban ifj. Bodri Istváné az ötödik generáció, amely borkészítéssel foglalkozik. István szinte beleszületett a borkészítésbe. Már gyerekként kivette részét a szőlőmunkákból, majd huszonévesen a borok készítésébe is bevonták. „Négy évesen már sokszor vittek ki a szüleim a szőlőbe, ahol időnként kárt okoztam, időnként pedig segítettem nekik. 18 éves voltam, amikor Nagyapámtól kaptam 400 négyszögöl szőlőt ballagási ajándékként, 23-24 éves koromban pedig már segítettem a családi borok elkészítésében.”
Bár ballagási ajándékként is egy kisebb szőlőterületet kapott, a jogi és közgazdasági egyetem más pályára irányította.1999-ben visszatért igazi szenvedélyéhez, mely a mai napig tart. István a növekedés érdekében a pályázatokkal foglalkozik. Ezek tették lehetővé a 2011-ben átadott új birtoképület létrejöttét, és további fejlesztéseket, a tárolótértől a korszerű berendezésekig. A birtok vezetése, a vendégekkel, partnerekkel való kapcsolattartás számára nem csak munka, hanem hobbi is. Ha ideje engedi, felmegy a szőlőbe, körbejárja a területeket. Ilyenkor besétál a sorok közé, megnézi, hogyan fejlődnek a növények, végigjár a kerítés mentén, hogy megnézze, mit műveltek vele a vaddisznók, szarvasok, ellenőrzi a munkásokat. Számára kikapcsolódás, ha az ültetvényeken gyalogol és gyönyörködik benne.
Mottója: „Csak jó minőségű szőlőből lehet kiváló bort készíteni.”

URBÁN PÉTER – Főborász, Szőlészeti vezető

Péter évek óta a Bodri Pincészet főborásza, de már sokkal régebb óta a csapat és a család tagja, ugyanis István lányának, Orsinak a férje. Otthonosan mozog a Villányi és a Szekszárdi borvidéken is, hiszen Nagyharsányban a Kopár dűlő lábánál nevelkedett, megjárt több pincészetet a két borvidéken, mint borász és szaktanácsadó. Nem idegen számára Új-Zéland, Franciaország, Törökország, Kalifornia, vagy Dél-Afrika sem. Az ott gyűjtött tapasztalatait igyekszik itthon kamatoztatni. Kiváló kollégákkal karöltve fogja össze és irányítja a termelési folyamatot, a szőlőművelésétől a palackozásig.
Mottója: „A szőlő felé alázat a bor felé tisztelet – ez az én hivatásom.”

BODRI ORSOLYA – Marketing vezető

Orsi, Istvánék lánya a birtok marketing feladataiért felel és hármasikrei születése után sem szakadt ki a pincészet életéből. Az ikrekkel szinte egyidőben született a negyedik, majd két évre rá az ötödik Bodri unoka is, akiknek Orsi testvére Zsófi az édesanyjuk. Ők öten, Péter, Emma, Zalán, Manna és Misi a jövő generációja, jelenleg a Bodri Birtok kis „angyalai.”

SOLYMOS GERGELY – Kereskedelmi vezető

Gergő egy külföldi tanulmányúton találkozott először Istvánnal. Bár a borkészítésben és szőlőtermesztésben is van gyakorlata, a kereskedelmi szektor sokkal közelebb áll hozzá. 2008-ban vállalta a borkereskedelem teljes felépítését, míg István és Orsi a fejlesztésekkel és a marketinggel biztosították a szükséges hátteret. Óriási áldozatokkal, komoly munkával és kitartással elérték, hogy a fogyasztók megismerjék a pincészetet és felépítették a Bodri sikertörténetet.
Mottója: „Sikereinket partnereink és fogyasztóink elégedettsége tükrözi.”

PÖLÖTE NORBERT – Vendéglátó igazgató

A Bodri Birtok vendéglátás részlegének vezetését az indulástól kezdve Norbi tartja a kezében. Szakmai tapasztalata nem csak hogy több évtizedre nyúlik vissza, de generációs örökség is, hiszen vendéglátós dinasztia sarja. Nem először lát el vezetői feladatokat, pályája során több nagy éttermet és szállodát is igazgatott. Az elmúlt évek alatt Istvánékkal számtalan álmot és tervet valósítottak meg, melyhez nagymértékben hozzájárult a remek csapat, akik megbízhatóan segítik munkáját.
Mottója: „Minden, ami lényeges ebben a szakmában a részletekben rejlik. Igazi pluszt csak a lelkeddel tudsz hozzáadni.”

MAKK NORBERT – Executive Chef

Norbi eredetileg tengerész szeretett volna lenni, de szülei hatására végül a vendéglátást választotta. Nem titkolt szándéka volt, hogy ha nem lehetett tengerésztiszt, akkor majd hajószakácsként járja a vizeket. Ha nem is vizen, de beutazta fél Európát, és magába szívta az írek, olaszok, németek és franciák kultúráját és gasztronómiáját. Hazatérve az Optimus Étterem főszakácsa lett. A konyhát, mely egy külön kis világ a birtokon belül, ő maga álmodta és tervezte meg, az utolsó csavarig.
Mottója: „Egy sikeres konyhafőnök mögött egy megbízható csapat áll.”

A csapatot erősítik a kitűnő szőlő- és pincemunkások, a szobaasszonyok, a kézilányok, a pincérek, a szakácsok és a karbantartásért felelős műszak tagjai, akik jellemzően hosszú ideje dolgoznak a pincészetnél, és igazán családi – baráti hangulatban sikerül együtt dolgoznunk.

Írja meg kérdését vagy ajánlat kérését:
 

close-link
Bodri hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre és tudjon meg többet elsőként pályázati híreinkről, programjainkról és újdonságainkról.
FELIRATKOZOM
close-link
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0